برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

مینیمالیست باش!

نوشته شده در تاریخ5 سال پیش توسط
افزودن به محبوب‌ها3

"مینیمالیسم" یا ساده گرایی یک سبک زندگی و مکتب هنری و نقطه مقابل "ماکسیمالیسم" یا همان تجمل گرایی و اغراق است. مینیمالیسم می گوید" هرچه کمتر، بیشتر" و ماکسیمالیسم می گوید " هرچه بیشتر، بیشتر". شاید شما نیز این اصطلاحات را زیاد شنیده باشید، اما از کاربردش در زندگی و سبک زندگی مطابق با آن خیلی ندانید. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به توضیح مینیمالیسم و زندگی مینیمال بپردازیم.

مینیمالیسم یک فلسفه و واکنش در زندگی مدرن است. یک طراحی ساده، آرام و بی سروصدا. اما جالب این است که با وجود ساده بودن، جزئیات در‌آن بسیار مهم است، چون در این سبک جایی برای پنهان کردن وجود ندارد و همه چیز در معرض دید قرار دارد.

 این سبک نه تنها کیفیت و میزان رضایت از زندگی را در ما افزایش می‌دهد، بلکه ما را در حفظ محیط زیست، پرهیز از مصرف‌گرایی و داشتن یک زندگی اخلاق مدار یاری می‌کند. در دنیای ماکسیمالیست و پر از تجملات امروز، شناخت این سبک کمک شایانی به کاهش فشار روانی و استرس مردم جامعه خواهد کرد.

در این مدل از زندگی می خواهیم از شر وسایل غیر ضروری ‌مان خلاص شویم و زندگی با معنا و مفهوم تری را تجربه کنیم. یک زندگی سرشار از شادمانی، آزادی و آگاهی هوشیارانه. اما از کجا شروع کنیم؟

برای توضیح این تغییر از "جاشوا بکر" نویسنده موفق کتاب "Simplify"کمک می گیریم که نکات مهم و پرکاربردی برای به کارگیری این سبک در کتاب خود اشاره کرده ‌است.

برای یک شروع آسان و پر انگیزه بهتر است یک هدف برای خود تعیین و آن را به مراحل کوچکتر کنید. باید بدانید که چرا سبک زندگی مینیمال را انتخاب می‌کنید. لازم است این هدف را با صداقت و شفافیت تعریف کنید باشید و حتما دلایل خود را یادداشت و برای آن زمان تعیین کنید. دلایلی نظیر صرفه‌جویی و سامان دادن به هزینه ها، ایجاد آرامش و فضای بیشتر، استرس کمتر که اغلب ناشی از ترس از دست دادن وسایل یا دارایی هاست، دوری از چشم و هم‌چشمی و دور باطلی که به سبب آن پدید می آید، آزادی عمل بیشتر و ...

پس از آن اولین گام را بردارید: "بکر" می گوید همواره این قاعده را در ذهن داشته‌ باشید که "اگر ضروری نیست، آن را حذف کنید". پس با بخش کوچک و قابل کنترلی از خانه شروع کنید تا به سرعت پیش روید و موفق شوید تغییرات لازم را انجام دهید. هدف از مرتب کردن تنها جا به جایی یا از سر راه برداشتن وسایل نیست. بلکه هدف به حداقل رساندن آن‌ است. در این گام خیلی زود متوجه خواهید شد که اسباب و وسایل بیشتر، ضامن خوشحالی و امنیت ما در زندگی نیست.

زندگی مینیمال

خلوت کنید.

بی شک سخت‌ترین قسمت ماجرا اینجاست. کسی‌ که دلبسته اشیا و وسایلش است نمی تواند به راحتی از این مرحله عبور کند. پس آرام آرام و مرحله به مرحله شروع کنید. اول از همه چیز‌هایی که مطمئنید به آنها نیاز ندارید را دور بریزید و آنها که سالم، نو و قابل استفاده است را به دیگران ببخشید. در مرحله بعد وسایلی که می دانید در چند ماه پیش رو مورد استفاده قرار نمی گیرد را در جایی پنهان کنید تا فرصت فاصله گرفتن از آنها درونتان ایجاد شود و در نهایت بتوانید کنار بگذاریدشان. اگر زندگی مینیمالیستی برایتان رویاست، مشوق خود باشید تا هرچقدر که می ‌توانید به آن نزدیک و نزدیک ‌تر شوید. فراموش نکنید که هرچه اطرافتان خلوت تر باشد، زندگی ساده‌ تری را تجربه می کنید و آزادی عمل بیش‌ تری خواهید داشت. منظورمان از سادگی و خلوتی این نیست که کل وسایل زندگیتان به یک لپ‌تاپ و تخت خلاصه شود. این شما هستید که تصمیم می‌گیرید زندگی ساده برایتان چگونه است.

با حذف وسایل اضافیفضا برای چیزهای مهم تر باز می کنید و می توانید دوباره نفس بکشید. فضا ایجاد کنید تا زندگی تان به جای اشیا از معنا پر شود.

زندگی مینیمال

ساده زیستی را تمرین کنید.

اگر عادت به زندگی در آرامش و آسایش داشته باشید، احتمالا قدم برداشتن به سمت سبک زندگی مینیمال برایتان کمی سخت باشد. پس سعی کنید بعد از آنکه تصمیم به تغییر سبک زندگیتان گرفتید، آرام آرام لوکس بودن را محدود کنید تا متوجه شوید کنار گذاشتن چه چیز‌هایی برایتان سخت نیست و چه چیز‌هایی به شما حس خوشحالی می‌دهد. این تغییر می تواند حتی در مورد خوردن غذا در یک رستوران گران قیمت یا دورهمی های پر هزینه باشد و از این نقطه شروع شود.

دارایی هایتان مثل لنگر کشتی است. شما آن را به خود متصل می کنید و همیشه با ترس از دست دادن آن مواجه اید. رها کنید. بگذارید بروند و طعم شیرین آزادی را بیشتر از همیشه تجربه کنید.

زندگی مینیمال

از خودتان بپرسید.

قبل از هر هزینه و خریدی به میزان ضرورت آن فکر کنید. از خود بپرسید آیا واقعا به این نیاز دارم؟ آیا این هزینه ضروری است؟ و همیشه و هر بار این‌ کار را تکرار کنید. شاید در ابتدا سخت و دست و پا گیر باشد و عادت خرید شما را به‌ هم بریزد. اما وقتی این سوال و این طرز فکر در ضمیر ناخودآگاه‌تان حک شود، ناخواسته متوجه می شوید که اکثر آنچه را که پیش از این می‌خریدید، اصلا احتیاج نداشته اید. و درست در همین لحظه نقطه اتصال شما به مصرف گرایی برای همیشه قطع می شود.

زندگی مینیمال

دوباره و چندباره استفاده کنید.

تلاش کنید تا عادت استفاده دوباره از وسایلتان را در خود ایجاد کنید. این راهی است که کمک می کند زندگی ساده و آسان تری را تجربه کنید. مثلا اگر وسیله جدیدی خریده اید و جعبه محکمی دارد، با کمک پارچه و تزئینات دیگر، از آن برای منظور دیگری استفاده کنید. راه‌های خلاقانه پیدا کنید و به جای خرید وسیله جدید، وسایلی که دارید را تغییر کاربری دهید. شاید بد نباشد اگر یاد بگیرید به جای جایگزین کردن وسایل، آنها را تعمیر کنید.

زندگی مینیمال

دنبال باکیفیت‌ ترین ‌ها باشید.

پس از آنکه از ضرورت خریدتان مطمئن شدید، در مرحله خرید تمرکز خود را بر روی باکیفیت بودن کالا بگذارید. فراموش نکنید داشتن وسایل کم اما با کیفیت و ارزشمند به مراتب لذت بخش تر از انبوه لوازمی است که نه کیفیت دارد و نه ارزش. پس یک خرید موفق که بر پایه نیاز واقعی و کیفیت بالا اتفاق می افتد، هم برایتان شادی به ارمغان می‌ آورد و هم مینیمال بودن را برایتان یادآوری می کند. بد نیست خودتان نیز هر از گاهی به یاد آورید که چرا می خواهید مینیمال باشید. در این مسیر نیز صادق و شفاف باشید و مرتب به خود یادآوری کنیدکه اصلا چرا در این راه قدم گذاشتید.

زندگی مینیمال

خود را ببخشید و یک بار دیگر تلاش کنید.

جالب است بدانید که شما به عنوان کسی که سبک زندگی مینیمال را انتخاب کرده، یک برابر و نیم زمان بیش‌تری نسبت به حالت معمول زندگی خود خواهید داشت. بی شک نیمی از زمان‌ تان صرف برنامه‌ ریزی برای داشتن چیزهای بیشتر تلف می‌شود و زمان زیادی از ساعت کاری تان را درگیر با آن هستید. طبیعی است و به ذات بشر مربوط است. پس اما اگر روزی از خواب بیدار شدید و خود را میان چیزهای اضافی دیدید، نترسید. این یعنی که باز هم باید خانه‌ خود را خالی کنید و دوباره برنامه ریزی کنید. دوباره به هدفتان برگردید، نفس عمیق بکشید و دوباره تلاش کنید.

هنگامی که تحول را میهمان زندگی خود می کنید، نشاط و شادی در آن ایجاد می شود. چرا که نسبت به چیزهایی سوق پیدا می کنید که بیشتر اهمیت دارند و شما تنها زمانی خوشحال خواهید بود که بدانید کارایی بیشتری دارید، تمرکزتان بر الویت هایتان است و زمان بیشتری نیز برای آن در اختیار دارید. همچنین ترس از دست دادن و وابستگی بیهوده نیز ندارید. با خودتان و زندگیتان صلح کنید. هر چه دارایی کمتر و به دنبال آن دلایل کمتری برای نگرانی داشته باشید، آرامش بیشتری تجربه می کنید و زندگی مینیمال به همین سادگی است.

زندگی مینیمال

مینیمال هدیه دهید.

شاید بد نباشد میان این همه آشفتگی و تجمل گرایی که دنیایمان را در بر گرفته، به عزیزانمان سادگی هدیه دهیم. برای جلوگیری از هدیه های تکراری و یا وسایلی که ممکن است با سلیقه اطرافیانمان جور نباشد، تنها یک کارت هدیه کافی است.

زندگی مینیمال

2 نظر
  • مه******

    مه****** 1400-06-29

    عالی بود
  • ره****

    ره**** 1398-03-20

    خیلی خوب بود
ارسال نظر
پاسخ دهید
لطفا برای ارسال نظر وارد شوید.

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم